Uit de oude doos (2) – voor & na

Om een kijkje in de keuken te geven… een voorbeeld van een foto die ik ‘enige tijd geleden’ maakt. Het origineel staat links en is een RAW bestand. Met een bewerkingsroutine die is geïnspireerd op wat ik YuriFineArt vele malen heb ik zien doen (volg de link naar zijn YouTube kanaal) heb ik er een iets ander plaatjes van gemaakt. Frappant hoeveel verschil je kunt maken met dezelfde onderliggende data. Als je een paar keer dit soort bewerkingen hebt doorgevoerd, begin je ineens te begrijpen hoe al die te-mooi-om-waar-te-zijn foto’s tot stand komen.

En ja, ik geef meteen toe, dat ik een diversiteit aan bewerking toepas. Nee, geen Photoshop en het verplaatsen van objecten, etc. Wel subtiele retouching bij portretten en bij andere foto’s werken met wat Lightroom biedt. Waarom? Omdat dat in de digitale fotografie het instrument is om van negatief naar afdruk te komen. De aloude donkere kamer heeft plaatsgemaakt voor zijn tegenhanger…

Uit de oude doos (2) - voor & napeter
00