Een licht, ontspannen en creatief 2018!

Het idee voor deze kaart ontstond na het zien van een filmpje op YouTube. Een fotograaf ging op pad om de letters van de stad waarnaar hij verhuisd was fotograferen in die stad zelf. Alle letters werden daarna afgedrukt, ingelijst en op een rij aan de muur in zijn nieuwe huis gehangen. Om wat meer speelruimte te hebben, was mijn ambitie om het hele alfabet en de letters 0 t/m 9 vast te leggen. Allemaal ‘staande’ foto’s. In eerste instantie cijfers en letters zoals ze bedoeld zijn. Daarna met als extra uitdaging om ze te vinden waar ze niet bedoeld zijn.

Voorbeeld? Nou, de i in het woord gelukkig is een frikandellenbakje – met brandgat erin, als bonus – dat ineens keurig dienstdoet als letter. Idem voor de j: de voorvork van een rode fiets. Deze kaart is, zoals je ziet, een mengvorm van de intentionele en non-intentionele cijfers en letters (vooruit, nog één: de 2 is het begin van een sierlijke w op de deurmat bij een Chinees restaurant). Ik ga verder met het project tot ik alle 26 letters en 10 cijfers in de non-intentionele vorm compleet heb. En alles in eigen stad… Leuk klusje om in 2018 af te ronden.

Een licht, ontspannen en creatief 2018!peter
00